Κάνε εικόνα : Στενά ασβεστωμένα σοκάκια με σκαρφαλωμένες μπουκαμβίλιες , λευκά κυκλαδίτικα σπιτάκια σφιχταγκαλιασμένα μεταξύ τους με τα μπλε λουλουδιασμένα παραθυρόφυλλα τους. Όχι, δε βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδονήσι καταμεσής του Αιγαίου. Αλλά βρίσκεσαι στη καρδιά στης Αθήνας, στα Αναφιώτικα.

Για όσους έχουν πάει στην Ανάφη αισθάνονται αμέσως οικεία και νιώθουν την αύρα και την ενέργειά της κι ας βρίσκονται μίλια μακριά. Για εκείνους πάλι που δεν έχουν επισκεφτεί τον μικρό αυτό παράδεισο, που βρίσκεται δίπλα στη φημισμένη Σαντορίνη, παίρνουν μια γεύση της απλότητας που τη χαρακτηρίζει.

Η ιστορική συνοικία που απλώνεται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αποτελεί μια μικρογραφία της και πως άλλωστε να μην είναι. Αφού δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα όταν εργάτες από την Ανάφη μετανάστευσαν στην Αθήνα για να εργαστούν. Μαζί τους κουβάλησαν όλη την αγάπη και κουλτούρα του νησιού τους και τη ¨φύτεψαν¨ σε τούτο εδώ τον τόπο.

Το ταξίδι – χωρίς πλοίο- ξεκινάει από τον Άγιο Γεώργιο του Βράχου. Συνήθως το εκκλησάκι είναι κλειστό και σπάνια πραγματοποιούνται μυστήρια. Αλλά σήμερα η εξωτερική καγκελόπορτα είναι ανοιχτή, ο κύριος Βασίλης ασπρίζει τον αυλόγυρο και υποδέχεται με χαμόγελο και χρήσιμες πληροφορίες τους επισκέπτες.

Από εκεί ακολουθώντας έναν λαβύρινθο από στενά σοκάκια θα ταξιδέψεις νοερά μέχρι την γοητευτική μακρινή Ανάφη. Απόλαυσε το ταξίδι σου!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση