Το καλοκαίρι είναι εδώ, μαζί και οι ζεστές ατμοσφαιρικές βραδιές του. Και καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη πρωτεύουσα δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα δροσιστικό ποτό με θέα το πιο φωτεινό θαύμα του πλανήτη, την Ακρόπολη. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να ανακαλύψουμε τα rooftops του κέντρου. Θα σε πάω στην ιστορική οδό Μητροπόλεως, η οποία φαίνεται να έχει ξαναγεννηθεί και να έχει μετατραπεί σε ένα δρόμο με χαρακτήρα και retro chic αισθητική. Ας δραπετεύσουμε ψηλά σε τρία all day bar restaurant που προσφέρουν απεριόριστη θέα.

M BAR

Κατηφορίζοντας από την πλατεία Συντάγματος προς το Μοναστηράκι συναντάμε το σχεδόν νεοφερμένο στη γειτονιά Electra Hotel. Το κτίριο που στέγαζε άλλοτε το Υπουργείο Παιδείας έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπερπολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο που παντρεύει αρμονικά τη κλασική με τη μοντέρνα αισθητική. Πάμε να εκτοξευτούμε στο 10 όροφο και να βρεθούμε στο M Bar. Η θέα στην Ακρόπολη κόβει ανάσα. Φαντάζει τόσο κοντά, που αν απλώσεις το χέρι σου, την αγγίζεις. Το βλέμμα βυθίζεται στα χαμηλά πλάνα του ανήσυχου ασταμάτητου κέντρου που σφύζει από ζωή. Και χάνεται μακριά. Σίγουρα προσφέρει από τις πιο όμορφες θέες και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Πάρε το ποτήρι με το κρασί σου στο χέρι και απόλαυσε τη στιγμή.

ZILLERS

Η θέα αλλάζει προοπτική από τον 4ο όροφο του Zillers Boutique Hotel στον αριθμό 54 επί της οδού Μητροπόλεως. Το μικρό ασανσέρ θα μας οδηγήσει στο υπέροχο roofgarden με αρκετό “ζωντανό” πράσινο να μας αγκαλιάζει, δημιουργώντας μια άκρως αναζωογονητική και καλοκαιρινή διάθεση. Η ταράτσα του Zillers μοιάζει σαν ένα μεγάλο αναδυόμενο παράθυρο με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη αλλά και στη φωταγωγημένη Μητρόπολη.

Με χαλαρή μουσική, δροσερή ατμόσφαιρα και signature coctails, θα ζήσεις μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές. Ακαταμάχητη και η κουζίνα του, γι αυτό απαραίτητη είναι η κράτηση.

City Zen

Τελευταία στάση στο City Zen, για καρτποσταλική θέα χωρίς να κοστίζει ακριβά. Όχι στο 4ο όροφο αλλά λίγο ακόμη πιο ψηλά στην ανοιχτή ταράτσα του 5ου ορόφου. Φασαριόζικο, πιο νεανικό, με σκηνικό καλοκαιρινό. Εντυπωσιακή θέα στη παλιά συνοικία της Πλάκας και στον Ιερό Βράχο.

Meeting point για ψιλή κουβεντούλα με φίλους κάτω από τον καλοκαιρινό αττικό ουρανό. Το σίγουρο είναι ότι θα φύγεις με όμορφες πανοραμικές εικόνες της Αθήνας από ψηλά.