Έχει ήδη αρχίσει να μυρίζει καλοκαίρι . Ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά και τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει μέσα στο σπίτι. Πριν αποδράσεις στις κοντινές παραλίες, στρώσε τραπέζι στις πράσινες οάσεις της πόλης. Η εποχή του πικνίκ ξεκίνησε! Πάρε το καλαθάκι σου και ακολούθησε με στα τρία πιο αγαπημένα μου σημεία για πικνίκ στην Αθήνα.

 

Πάρκο πλατείας Ελευθερίας – Κέντρο

Υπάρχουν πολλά ωραία μέρη για πικνίκ στη πόλη, το ιδανικό όμως για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους ή δεν έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν εκτός των τειχών, είναι το πάρκο της  πλατείας Ελευθερίας.  Στη καρδιά της πόλης, ακριβώς  στο σταθμό του μετρό στη στάση Μέγαρο Μουσικής. Με εύκολη πρόσβαση για όλους , έχει μετατραπεί στο πράσινο hot spot του κέντρου.  Ξάπλωσε στο γρασίδι του, νιώσε τις ηλιαχτίδες του ήλιου που ξεπηδούν από τις ϕυλλωσιές των δέντρων και απόλαυσε ένα παγωμένο ποτήρι κρασί ή ένα δροσιστικό καϕεδάκι.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου και να απολαύσεις τη συντροφιά του αγαπημένου σου βιβλίου ή να συναντήσεις τους ϕίλους  σου και να γευματίσετε παρέα υπό το ϕως του αττικού ουρανού.

 

Υμηττός- Ανατολικά

Ο ανεκτίμητης αξίας Υμηττός διαθέτει τόσα πολλά σημεία για να απλώσεις το καρό τραπεζομάντιλο σου, που δεν μπορείς καν να ϕανταστείς! Ορισμένα δεν είναι και τόσο ορατά και καλείσαι να τα ανακαλύψεις. Το σημείο όμως που βρίσκεται στο στρατόπεδο Σακέτα σϕύζει από ζωή και γεμίζει από παρέες, κυρίως τα σαββατοκύριακα. Παρόλα αυτά, υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Τα ξύλινα τραπεζάκια που είναι διάσπαρτα  προσθέτουν ένα συν στην επιλογή σου και σου δίνουν την ευκαιρία να οργανώσεις ένα κυριακάτικο τραπέζι διαϕορετικό ή ένα πάρτι εναλλακτικό. Εμείς το δοκιμάσαμε και είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία.

Με ϕυσική σκιά, πλούσια βλάστηση,  αποτελεί μεγάλη πηγή οξυγόνου. Μόλις μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο Υμηττός είναι η καλύτερη πρόταση για μικρές αποδράσεις μυαλού εντός της πόλης.

Τατόι– Βόρεια

Στα 42.000 στρέμματα που ξεδιπλώνονται μπροστά σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις το δικό σου σημείο για να βουλιάξεις στο μεθυστικό πράσινο του γρασιδιού. Ειδυλλιακά μονοπάτια, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, πυκνόϕυτες εκτάσεις κωνοϕόρων, απλωμένοι ελαιώνες, το μάτι σου δε σταματά να χορταίνει πράσινο.

Αναδιαμϕησβήτητα , η πρώην εξοχική βασιλική κατοικία αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της αττικής εξοχής και δεν επιλέχτηκε τυχαία από τον τότε Βασιλιά Γεώργιο Α΄ η συγκεκριμένη περιοχή. Η ξεθωριασμένη πρόσϕατη ιστορία του το κάνει ακόμη πιο μυστηριώδη και σαγηνευτικό.  Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην βασιλικών ανακτόρων, παραμένει ανεκμετάλλευτο, χορταριασμένο και εγκαταλελειμμένο.

 

Ζωή στο Τατόι δίνουν τις καθημερινές αλλά κυρίως τα σαββατοκύριακα, χιλιάδες Αθηναίοι για να πάρουν δόσεις οξυγόνου. Τα ταπεράκια με τα κεϕτεδάκια πάνε κι έρχονται, τα παιχνίδια των παιδιών παίρνουν ϕωτιά και τα γαργαλιστικά γέλια των επισκεπτών αντηχούν απ’ άκρη σε άκρη. Ξεδίπλωσε τη κουβέρτα σου και απλά απόλαυσε τη στιγμή.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση