Δεν συνηθίζει να χιονίζει συχνά στην Αθήνα άλλα όταν συμβαίνει το θέαμα είναι μοναδικό. Σήμερα θα περπατήσουμε στους χιονισμένους δρόμους της Αθήνας και θα περάσουμε μπροστά από υπέροχα χιονισμένα μνημεία. Ντύσου ζεστά και φόρεσε την παιχνιδιάρικη διάθεσή σου γιατί μια βόλτα στην χιονισμένη Αθήνα μόλις ξεκινά!

Η βόλτα μας περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας από το Καλλιμάρμαρο μέχρι την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την ιστορική γειτονιά της Πλάκας.

Πρώτη στάση στο αγαπημένο και μεγαλοπρεπές Καλλιμάρμαρο που τα λευκά του πάνε πολύ! Ιδανικό μέρος για να θυμηθείς τη παιδική σου ηλικία ξεκινώντας ένα χιονοπόλεμο ειδικά όταν το χιόνι είναι αφράτο και φρέσκο.

Χιόνι= διάλειμμα. Παγώνει λίγο η καθημερινότητα σου, βγαίνεις από τη ρουτίνα σου και αρχίζεις να παρατηρείς τις λεπτομέρειες γύρω σου. Αγκάλιασε με το βλέμμα σου αυτές τις μικρές λεπτομέρειες στο δρόμο προς το Ζάππειο. Κάποια μνημεία και αγάλματα που ίσως να μην είχες προσέξει, τώρα μιλάνε στη ψυχή σου γιατί τα βλέπεις από μια προοπτική που δεν είχες φανταστεί.

Ζάππειο, η φρενίτιδα της χαράς και του ενθουσιασμού! Καλλιτεχνικοί χιονάνθρωποι, ασταμάτητοι χιονοπόλεμοι, ξεγυρισμένες χιονόμπαλες, απανωτά αγγελάκια και γέλια πολλά. Το Ζάππειο μοιάζει να τα χωράει όλα ανεξαρτήτως ηλικίας. Δίνει την αίσθηση ότι είναι το Hyde Park της Αθήνας.

Στο  Μεγάλο Περίπατο προς την Λεωφόρο Αμαλίας θα συναντήσεις  πολλά εξαιρετικά γλυπτά που τυλιγμένα στο χιόνι σου χαρίζουν υπέροχες εικόνες.

Τα πόδια σου θα σε οδηγήσουν μπροστά στη Πύλη του Αδριανού που θα γίνει το κάδρο σου για τις χιονισμένες πλαγιές του Ιερού Βράχου.

Η γειτονιά της πλάκας πάντα γοητεύει, πόσο μάλλον όταν είναι ντυμένη στα λευκά. Το χιόνι απλωμένο δαντελωτά στα στενά σοκάκια της, στα πέτρινα σκαλοπάτια της, στις κεραμικές γλάστρες της, στις κερομοσκεπές της, δημιουργεί κινηματογραφικό σκηνικό.

Ένα νησί χιονισμένο, είναι τα Αναφιώτικα ! Αυτή η γραφική συνοικία τυλιγμένη στο λευκό πέπλο σκορπάει μαγεία και προσφέρει και υπέροχη θέα στην χιονισμένη πόλη και τα γύρω βουνά.

Κι από εκεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που το χιόνι του προσθέτει λίγη παραπάνω αρχοντιά. Τα κατάλευκα κλαδιά και το χιονισμένο καλντερίμι χαρίζουν μια φευγαλέα ομορφιά που μπορεί να μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας.

Η θέα στο Ηρώδειο και στην Ακρόπολη είναι τουλάχιστον μαγευτική. Πασπαλισμένη με νιφάδες χιονιού η Ακρόπολη μοιάζει με Winter Wonderland !!! Ο χιονιάς έχει όνομα, Ελπίδα!

Και μη ξεχνάς, το περπάτημα του πιγκουίνου για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.