"Ένα Καρναβάλι γεννημένο στους δρόμους"

Την τελευταία Κυριακή πριν των Αποκριών το Μεταξουργείο γίνεται προορισμός για ένα εναλλακτικό καρναβάλι που δεν έχει διοργανωτές και επιτροπές αλλά έχει ψυχή : τον αυθορμητισμό, την δημιουργικότητα και την ενότητα! Οι κάτοικοι της γειτονιάς γέννησαν μια γιορτή και την μεγαλώνουν με σεβασμό και αγάπη όλοι οι επισκέπτες που κάθε χρόνο πλημμυρίζουν τα στενά του Μεταξουργείου και αναβιώνουν ένα κλίμα αυθεντικού καρναβαλιού.

Αν αποζητάς μεγαλειώδη άρματα, βασίλισσες και τυποποιημένες στολές δεν θα τα βρεις εδώ! Στο καρναβάλι αυτό πρωταγωνιστεί η φαντασία, η αυτοέκφραση ,οι αυτοσχέδιες στολές με ότι βρεις στην ντουλάπα σου, τα χρώματα, οι μουσικές και η ενέργεια μικρών και μεγάλων. Είναι ένα καρναβάλι γεννημένο στους δρόμους που αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμικότητα της συνοικίας με κάθε πλατεία της, σε κάθε γωνιά της  να μετατρέπεται σε ένα ζωντανό και ανοιχτό forum δημιουργικού σχολιασμού.

Θα ζήσεις μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με τα μαγαζιά και τα cafe να ανοίγουν τις πόρτες τους και να μοιράζονται στιγμές χαράς και κεφιού, προσφέροντας παραδοσιακά ποτά και νόστιμα εδέσματα. Το ραντεβού δίνεται από νωρίς στην πλατεία Αυδή και ακολουθεί ένα μεγάλο πάρτυ που περιφέρεται μετά μουσικής στους δρόμους της γειτονιάς και παρασύρει όλους σε ένα ξέφρενο γλέντι που μεταφέρεται στα μαγαζιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Φόρεσε, λοιπόν την do-it-yourself στολή σου και ξόρκισε τα κακά δαιμόνια στο Μεταξουργείο την γειτονιά που ξέρει πως να παντρεύει παραδόσεις και πολιτισμούς!!! Και κυρίως ξέρει πως να διασκεδάζει.