Ένα ταξίδι στα Χριστούγεννα του κόσμου, ξεκίνησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά του, με ενδιάμεσους σταθμούς στις ομορφότερες μητροπόλεις του πλανήτη, για να καταλήξουν με τους σάκους τους γεμάτους εμπειρίες και εικόνες στο σπίτι τους, στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Η φαντασία συναντά τη πραγματικότητα  για 8η  συνεχόμενη χρονιά στο Μύλο των Ξωτικών, το  μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδος. Ο χρόνος σταματά για τους μικρούς και γυρίζει  τους δείκτες του πίσω για εμάς τους μεγάλους.  Εκεί, όπου το όνειρο ζωντανεύει, γινόμαστε όλοι παιδιά και όλοι μια μεγάλη αγκαλιά που μέσα της κλείνει όλη την μαγεία των Χριστουγέννων.  Είτε πιστεύεις σε νεράιδες και ξωτικά είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα τους συναντήσεις. Η αγαπημένη εποχή του χρόνου έχει φθάσει και το παραμύθι ξεκίνησε μόλις στις 30 Νοεμβρίου. Τα φουγάρα πήραν φωτιά, τα μικροσκοπικά ξωτικά δουλεύουν πυρετωδώς και ο Άη Βασίλης υποδέχεται τους φίλους του στο ζεστό σπιτάκι του.

 

Ξεκίνησε τη περιπέτεια από το Μουσείο μανιταριών και γνώρισε όχι μόνο τον υπέροχο κόσμο των μανιταριών αλλά και το κόσμο των πτηνών και των θηλαστικών.

Το μεθυστικό άρωμα των φουρνιστών λιχουδιών θα σε οδηγήσει στον αλευρόμυλο των ξωτικών. Γευστικότατες φρεσκοψημένες νοστιμιές παρασκευάζονται με τη βοήθεια των μικρών επισκεπτών. Κάνε βουτιά στη σοκολάτα! Και γνώρισε την ιστορία της πιο γλυκιάς απόλαυσης στο εργοστάσιο σοκολάτας. Μη παραλήψεις να αφεθείς στα χέρια των σύγχρονων νεραϊδών για να σε ράνουν με τη χρυσόσκονή τους σε εντυπωσιακά face paintings.

Με τα playmobil έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Αυτές οι μικροσκοπικές φιγούρες συνεχίζουν να μιλούν στις καρδιές μικρών και μεγάλων  και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις μια επίσκεψη στον κόσμο  μόνο των playmobil. Απαραίτητη μια στάση στο ταχυδρομείο. Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνησε να γράφεις το γράμμα σου. Το ειδικό κουτί είναι εκεί και περιμένει.

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς παραμύθια! Μια φορά κι ένα καιρό, λοιπόν, σε ένα μαγικό Μύλο ζούσαν… τη συνέχεια θα την ακούσεις στο παραμυθόσπιτο των ξωτικών!!!!Πίστεψε στον Άη Βασίλη, γιατί ήρθε η ώρα να τον συναντήσεις και να χωθείς στην αγκαλιά του. Σε περιμένει στο ζεστό Αηβασιλόσπιτο του, απλά απαθανάτισε τη στιγμή!

Το βράδυ όλα πέρνουν μια άλλη διάσταση….φωτάκια…λαμπιόνα…χρώματα…μουσικές..το σκηνικό γίνεται πραγματικά παραμυθένιο!

Είναι αρκετές οι δωρεάν δράσεις του Μύλου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στη σελίδα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι καθώς και το πρόγραμμα των ημερών. Για δες εδώ  http://www.milosxotikon.gr/home/. Σε αυτή την υπαίθρια γιορτή θα βρεις και επιπλέον δραστηριότητες, όπως το christmas fun park, τη χριστουγεννιάτικη αγορά και παγοδρόμιο.

Ανακάλυψε κάθε σημείο του μαγικού κόσμου των ξωτικών με τη βοήθεια του παρακάτω χάρτη

http://www.milosxotikon.gr/home/χάρτης-των-ξωτικών/