Υπάρχει ένας μικρός επίγειος παράδεισος που αισθάνεσαι ότι ακροβατείς μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, ένας μαγικός κόσμος που σε ταξιδεύει σε θρύλους και σε ιστορίες με νεράιδες και αερικά.

Αυτό συμβαίνει όταν η φύση και το ανθρώπινο χέρι σε συνδυασμό, δημιουργούν μικρές ονειρικές οάσεις, που εκπλήσσουν θετικά. Μια μικρή όαση είναι και το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς του 16ου αιώνα με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες,στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Το πέτρινο αυτό κομψοτέχνημα. γεφυρώνει το ρέμα της Γκρόπας που διαχέεται από τον Παλαιοκαρίτη ποταμό. Στα παλιά χρόνια, αποτελούσε σημαντικό πέρασμα της παλιάς στράτας για τα χωριά της Μεσοχώρας μέσω των οικισμών της Παλαιοκαρυάς. Σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου.

Αν και η πρόσβαση είναι εύκολη, το σημείο μοιάζει να είναι καλά κρυμμένο στο άγριο τοπίο. Από τον δρόμο που συνδέει τη Πύλη με το χωριό Στουρναρέϊκα στρίβεις αριστερά στη πινακίδα προς Κάτω , Μέση και Άνω Παλαιοκαρυά. Στη συνέχεια κάνεις μια παράκαμψη αριστερά στο χωματόδρομο που συναντάς και στα 100 μέτρα περίπου είσαι στο πανέμορφο γεφύρι. Μπορείς να απολαύσεις τη θέα κι από ψηλά, αν ξαναβγείς στο δρόμο για Κάτω Παλαιοκαρυά και σταματήσεις στο ξύλινο κιόσκι που θα συναντήσεις. Εκεί κατεβαίνοντας τα πέτρινα σκαλάκια θα βρεθείς στη καρδιά του καταρράκτη, στο ύψος που ξεκινάει με χυνόμενη ορμή για να δημιουργηθεί το εντυπωσιακό θέαμα.

Σε κοντινή απόσταση μετά το γεφύρι βρίσκεται ο παραδοσιακός νερόμυλος της Παλαιοκαρυάς με τη ντριστέλα και ένα μικρό ξύλινο ταβερνάκι.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση