Οι Κολοκύθες με χρώμα, ζωγραφισμένες στο χέρι με πολύ μεράκι και με  πολλή φαντασία, αποτελούν μια ξεχωριστή και καθόλου “βαρετή” διακοσμητική πρόταση για το χώρο μας. Ποιο είναι, όμως το κορίτσι που κρύβεται πίσω από αυτή την ιδέα και με το μαγικό της χέρι μετατρέπει – σαν το παραμύθι – μια κολοκύθα σε ένα μοναδικό και πρωτότυπο έργο τέχνης;

Η Γεωργία Σύρρου μας συστήνεται και μας εξηγεί πως προέκυψε στη ζωή της το project “Κολοκύθες με χρώμα”.

Το ωραίο ταξίδι με τις “Κολοκύθες με χρώμα” ξεκίνησε περίπου πριν δύο χρόνια όταν για 2η συνεχόμενη χρονιά ο πατέρας μου καλλιέργησε νεροκολοκύθες στο κήπο μας. Θέλοντας να τις αξιοποιήσω, άρχισα να ζωγραφίζω κάποιες, με απλά, αφηρημένα και γρήγορα σχέδια με σκοπό να διακοσμήσω τον τεράστιο πλάτανο της αυλής μας. Τις κρέμασα λοιπόν κι εγω και ήταν σαν στολίδια . Αμέσως οι διαδικτυακοί μου φίλοι έδειξαν ενδιαφέρον και η συζήτηση της νεροκολοκύθας ανέβαινε σιγά-σιγά. Δεν άργησε να έρθει ο καιρός που οι παραγγελίες διαδέχονταν η μια την άλλη…

Πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία επεξεργασίας της νεροκολοκύθας ;

Η καλλιέργεια της νεροκολοκύθας απαιτεί χρόνο, σίγουρα κόπο και μεγάλη υπομονή, καθώς χρειάζονται 7 με 9 μήνες για να ολοκληρωθεί ο κύκλος παραγωγή της: να γίνει ο σπόρος φυτό, το φυτό να ανθίσει, το άνθος να γίνει κολοκυθάκι, το κολοκυθάκι κολοκύθα ξερή. Ο καθαρισμός και η λείανση της κολοκύθας είναι η διαδικασία που ακολουθεί. Ύστερα, με πολλή φαντασία, η κολοκύθα είτε ολόκληρη, είτε φωτιστικό, είτε καμπανάκι είτε ρεσώ, διακοσμείται με διάφορα χρώματα και σχέδια.

Τα χρώματα που χρησιμοποιείς είναι…

Είναι ακρυλικά, τζέλ αδιαβροχοποίησης και βερνίκια τριών ειδών. Όλα μη τοξικά. Όλα τα σχέδια γίνονται πινελιά-πινελιά και αυτό είναι το πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό για μένα κομμάτι.

Εμπνέεσαι από…

Εμπνέομαι από τη φύση, από ότι βλέπω γύρω μου αλλά και από τους ανθρώπους που κάνουν ιδιαίτερες παραγγελίες. Πατάω πάνω σε αυτό και το πάω παραπέρα.

Από τις custom made παραγγελίες είναι κάποια που σε δυσκόλεψε ιδιαίτερα;

Δε μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε κάποια, διότι μου αρέσει και επιζητώ οι παραγγελίες να είναι ιδιαίτερες και διαφορετικές. Πραγματικά, το κάνω με περισσότερη όρεξη όταν μου ζητάνε κάτι “δύσκολο”.

Στο πολύχρωμο αυτό ταξίδι της δημιουργικότητας , ποιες είναι οι πολύτιμες αποσκευές σου;

Το πιο πολύτιμο πράγμα για μένα σε αυτό που κάνω είναι τα πινέλα μου… Είναι το πιο βασικό εργαλείο. Είναι η προέκταση του χεριού μου για να αποτυπώσω αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Είναι από εκείνα τα ταξίδια που δεν ξέρεις που θα σε βγάλουνε ;Τι περιμένεις εσύ;

Σίγουρα, το ταξίδι αυτό ξεκίνησε χωρίς να το προγραμματίσω και δε γνωρίζω μέχρι που μπορεί να με πάει. Όμως, οι εξελίξεις με προλαβαίνουν κάθε φορά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι, οι κολοκύθες που καλλιεργούσαμε στον κήπο μας, έφτασαν να διακοσμούν μια γωνιά του σπιτιού σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε Κύπρο, Ιταλία και Βουλγαρία. Ένα ακόμη κομμάτι που λατρεύω σε αυτό που κάνω. Να ταξιδεύουν οι κολοκύθες μου.

Τις ημέρες αυτές που σε βρίσκουμε;

Την περίοδο που διανύουμε, βρισκόμαστε σε Χριστουγεννιάτικη Έκθεση, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, στην Παλιά Δημοτική Αγορά, η οποία ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκθέσεις. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να φιλοξενούνται εκεί οι “Κολοκύθες με χρώμα” αλλά και οι “Πινελιές σε ξύλο’ καθώς η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου.

 

Επόμενες εκθέσεις που θα λάβεις μέρος;

Τον επόμενο μήνα θα βρίσκομαι στο Μεσολόγγι για λίγες ημέρες. Και με το νέο έτος κανείς δεν ξέρει…

Λένε ότι το πανάρχαιο αυτό φυτό-αντικείμενο φέρνει καλή τύχη όταν υπάρχει μες στο σπίτι καθώς ανήκει στη λίστα με τα γούρια.

Για περισσότερες Κολοκύθες με χρώμα….

Μπείτε στη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/Kolokithesmexroma/ και στο instagram https://www.instagram.com/kolokithesmexroma/και δείτε όλα τα σχέδια. Κι αν έχετε ιδέες, εδώ είμαι για να τις αποτυπώσουμε πάνω σε μια κολοκύθα…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση