Η ζωγραφική είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων, αναμνήσεων, εικόνων, σκέψεων που βρίσκουν διέξοδο να απελευθερωθούν και να αποτυπωθούν στον καμβά. Σ’ αυτό το ταξίδι συνοδοιπόρος μου είναι η δημιουργός Τερέζα Γεωργίου που θα μας ξεναγήσει στο κόσμο των χρωμάτων. Μια πολύπλευρη προσωπικότητα με σημαντικούς καθημερινούς ρόλους, μητέρα τριών παιδιών και τεσσάρων σκύλων, σύζυγος, εθελόντρια προσφέροντας σημαντικό έργο ως συντονίστρια στο κέντρο σκύλων οδηγών Ελλάδος, γράφει και παράλληλα ζωγραφίζει. Όλα αυτά είναι που την κάνουν ξεχωριστή. Και αναρωτιέμαι πως μπλέκονται μεταξύ τους και πως προκύπτει η ζωγραφική στη ζωή της. Η απάντηση έρχεται καθώς περιηγούμαι στο προσωπικό της καταφύγιο• είναι φανερό πως τα έργα της είναι επηρεασμένα από την αγάπη της για τα ζώα και τη φύση.

Ξεκινά, όπως η ίδια λέει, να ζωγραφίζει από πολύ νωρίς, από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Και συμπληρώνει, χαριτολογώντας  ότι μάλλον κληρονόμησε το γονίδιο από τον πατέρα της, ο οποίος τελείωσε μηχανολογικό σχέδιο. Στην ηλικία μόλις των 10 ετών, φτιάχνει μια εικονογραφημένη ιστορία 300 σελίδων κινουμένων σχεδίων. Στη συνέχεια λαμβάνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς ζωγραφικής με μεγάλη επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά , δεν επιδιώκει την εισαγωγή της σε κάποια ανάλογη σχολή με σκοπό μια επαγγελματική προοπτική, αλλά σπουδάζει προγραμματίστρια-αναλύτρια. Ότι αφήνεις δεν σ αφήνει τελικά αλλά σε κυνηγά. Στη πραγματικότητα δε σταμάτησε ποτέ να ζωγραφίζει. Εμπνέεται κυρίως από τη φύση, τα χρώματά της, τα αρώματα της και τα πλάσματα της. Πειραματίζεται με διάφορα υλικά και διάφορες τεχνικές και πολλές από τις δημιουργίες της περιλαμβάνουν και το φυσικό στοιχείο. Δεν περιορίζεται μόνο στον καμβά αλλά αγαπά πολύ και τις τοιχογραφίες .

Και πολύ καλά κάνει γιατί είναι απλά ονειρικές. Τις αγαπάω κι εγώ το ίδιο. Ετοιμάζει μια έκθεση που θα παρουσιάσει τη συλλογή της και φυσικά θα ανακοινωθεί μέσα από το meet other creators του pairedwithvintage.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση