Πρωτομηνιά  και σκέφτομαι ότι θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις πιο όμορφες και δυνατές στιγμές του μήνα που μόλις πέρασε. Κάτι σαν ένα mini callender of moments. Κάπως έτσι προκύπτει λοιπόν το TopOfmy (everymonth), κρατώντας τη πιο γλυκιά γεύση του κάθε μήνα που μας αποχαιρετά. Ας κάνουμε την αρχή με τον σπαρτό Οκτώβριο…

ANDAMAN, ένα γευστικό ταξίδι.

fb_img_1477995894838

Μια φορά δεν ήταν αρκετή και το επισκέφτηκα twice, αυτό το μήνα. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει ταϊλανδέζικο, οπότε αφέθηκα στις προτάσεις του μετρ που μας υποδέχτηκε θερμά στην υπέροχη ατμοσφαιρική ταράτσα της οδού Αλόπης, στα Πετράλωνα. Προσεγμένη διακόσμηση, με ζεστά χρώματα, διακριτική μουσική με χαμηλό φωτισμό, δημιουργούν μια αίσθηση χαλάρωσης και θετικής ενέργειας. Το andaman κοτέιλ, πολύ δυνατή επιλογή, όπως και τα πιάτα του, που ήταν μια γευστική αποκάλυψη. Προτείνω τα πλατιά noodles με γαρίδα συνοδευόμενα από μια γαργαλιστική σάλτσα για ράντισμα. Το crash test πέτυχε.

Θέατρο ΚΑΠΠΑ έστρωσε Δείπνο Ηλιθίων

img1477995075533

Πολλές οι πρεμιέρες τον Οκτώβριο για τις θεατρικές παραστάσεις και ήδη ξεχώρισα μια : το Δείπνο Ηλιθίων. Αβίαστο γέλιο, με έξυπνους διαλόγους δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό και ήταν από τις πιο απολαυστικές παραστάσεις που έχω δει. Υπέροχα σκηνικά, γενικά μου αρέσει να υπάρχει μια ισορροπία και αρμονία μεταξύ της εικόνας  και του έργου και εδώ απουσίαζε η μιζέρια σίγουρα. Εξαιρετικές ερμηνείες με μια φυσικότητα που μαγνητίζει. Ο Πιερ Μπροσάν, μεγαλοεκδότης εκ του Παρισιού, παθαίνει λουμπάγκο, καθώς ετοιμάζεται για το προκαθορισμένο δείπνο που διοργανώνει κάθε εβδομάδα με τους φίλους του, με διαφορετικό επίτιμο καλεσμένο κάθε φορά, κάποιον ηλίθιο. Δεν προλαβαίνει να ειδοποιήσει τον καλεσμένο αυτής της εβδομάδας για τη κατάσταση του, όταν ο τελευταίος χτυπά τη πόρτα του….η συνέχεια στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Κιμωλία cafe, έγραψε…

img1477994927941

Θυμόσαστε εκείνο το πρωινό Σαββάτου τον Οκτώβριο που άνοιξαν οι ουρανοί ;;;Η θεομηνία μας βρήκε , κάπου εκεί ανάμεσα στα στενά του Συντάγματος και της Πλάκας να προσπαθούμε να τρυπώσουμε κάπου σαν τα ποντίκια, μέχρι να περάσει. Και τρυπώσαμε….στη Κιμωλία!! Απ έξω μου φαινόταν σαν ένα μαγαζάκι μια σταλιά, αλλά τελικά έχει βάθος. Μέτα τον μακρύ διάδρομο αποκαλύπτονται μυστικά δωμάτια και όμορφες γωνιές. Ένα αξιολάτρευτο μαγαζάκι, με vintage και art διάθεση. Με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα προδιαθέτει για κουβεντούλα με φίλους αλλά και για μοναχικές ανάπαυλες. Το λάτρεψα…

Κρίκελλο time…

Πολύ δυνατή στιγμή…. pack your friends in the car and hit the open road!!!! Δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο όμορφα ο μήνας με το δωράκι του τριημέρου που μας έκανε…Απόδραση στο Κρίκελλο, με άφθονο τσίπουρο, πολύ οξυγόνο και φθινοπωρινά χρώματα και αρώματα. Τρία ζευγάρια σε ένα εξοχικό, τύπου μουρμούρα ALPHA, και ένα guest.

2016-11-01-13-12-56