Μπορεί το καθιερωμένο επί 22 χρόνια φεστιβάλ κινηματογράφου- Νύχτες Πρεμιέρας, να έριξε την αυλαία του στις 2 Οκτωβρίου με μεγάλη επιτυχία, άνοιξε όμως και εμπλούτισε το δικό μας κινηματογραφικό χάρτη. Αναδεικνύοντας τις highlights ταινίες της σεζόν αλλά και σινεφίλ διαμάντια, αποτελεί οδηγό στην αναζήτηση μας, για μεγάλες συγκινήσεις και δυνατές ερμηνείες. Δύο από αυτές είναι το Elle και το Suburra.

307339

To ψυχολογικό θρίλερ ELLE ( Εκείνη) του Πολ Βερχόφεν που παίζεται ακόμη στους κινηματογράφους, ισορροπεί με χειρουργική μαεστρία ανάμεσα σε ζητήματα κοινωνικά, θρησκευτικά και σε εκείνα ψυχό-συναισθηματικά . Σαρωτική η Ιζαμπέλ Ίπερ ως Μισέλ Λεπλάντ. Μια σαρκαστική και τολμηρή ταινία, σε φέρνει αρκετές φορές σε αμηχανία, αλλά όπως αναφέρει και η ηρωίδα μας “η ντροπή δεν είναι αρκετά δυνατό συναίσθημα για να μας σταματήσει από το να κάνουμε οτιδήποτε”.

suburra

Το Suburra του Στέφανο Σολίμα, γνωστός από τη σειρά Gomorrah, ένα γκανγκστερικό θρίλερ με αέρα Ιταλίας τοποθετημένο στη σημερινή πραγματικότητα : μαφία, σεξ, κόκα και πολιτική διαφθορά. Στο επίκεντρο η σκοτεινή υπόγεια πλευρά της Αιώνιας Πόλης και το όραμα του “Σαμουράι” να μετατρέψει το λιμάνι της σε Λας Βέγκας. Καθηλωτικό και δυνατό, ένα φιλμ σβελτάδας με γρήγορες εναλλαγές υπό τον ήχο των Μ83. Το απολαύσαμε!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση