Για κάποιους Χριστούγεννα στα Τρίκαλα ίσως και να είναι απλά ένας γραφικός προορισμός, ανάγκη για κάποιους άλλους ή ακόμη ίσως και υποχρέωση…Για εμένα απλά Αγάπη:Γιορτινά τραπέζια, παραδοσιακές γεύσεις, οικογένεια, φίλοι, παλιοί συμμαθητές, αγκαλιές…πολλές αγκαλιές και ευχές κι ένα παραμυθένιο σκηνικό…το μικρό Λονδίνο μου!!!!Και κάθε φορά μου φαίνεται διαφορετικό, πάντοτε πρωτοποριακό και συνεχώς εξελισσόμενο!!!!..αν δεν ευλογήσεις τα γένια σου….Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της, τα λαμπιόνια ανάψανε, το ψηλότερο φυσικό δένδρο στην Ελλάδα φωταγωγήθηκε και τα εξωτικά μας περιμένουν!!!Ευτυχώς ο καιρός ευνόησε και μας επέτρεψε να βγάλουμε αρκετές φωτογραφίες. Ας μιλήσουν οι εικόνες λοιπόν…

1

Ένα πέραμα από το φρούριο των Τρικάλων με τον πύργο του ρολογιού, να δεσπόζει πάνω από τη πόλη

.11

Απολαύσαμε τη θέα από ψηλά με μέρος του θεσσαλικού κάμπου να ορθώνεται μπροστά μας…

2

Και στη συνέχεια περιπλανηθήκαμε στα στενά σοκάκια της παλιάς συνοικίας του Βαρουσίου , στο παρελθόν και στο μέλλον, εκεί όπου οι μύθοι ζωντανεύουν..

12

3

Γραφικά σοκάκια, επιβλητικά αρχοντικά, πολυάριθμες εκκλησίες…

13

4

Να τσιμπήσουμε και κάτι βρε παιδιά!!!Τσιπουράκι ντόπιο με παραδοσιακά εδέσματα στα μανάβικά….δοκιμάσαμε φέτα (τρικαλινή) με μέλι και σουσάμι στη Παλια Ιστορία, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα…

14

Καφεδάκι και γλυκάκι στο Νάρκισσο…..υπέροχη διακόσμηση…διατηρεί το παραδοσιακό στυλ και μας άρεσε πολύ!!!!

5

Ο ποταμός της…λήθης με τις αμέτρητες γέφυρες!!!!το διαμάντι της πόλης που διασχίζει το κέντρο της και προσθέτει πόντους στην φυσική ομορφιά της.

15

Βολτάροντας στη κοίτη του ποταμού, απλώνεται μπροστά μας ένα πέπλο φύλλα πλατανιών…δε μπορεί παρά να γοητευτούμε από το φυσικό αυτό σκηνικό…

6

Η αλήθεια είναι ότι με τέτοιες ηλιόλουστες ημέρες δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι Χριστούγεννα!!!!Μας βάζει όμως στο πνέυμα των ημερών και με το παραπάνω ο Μύλος των ξωτικών….welcome….

16
Για πέντε συνεχόμενα χρόνια πιστά στο ραντεβού με μικρούς και μεγάλους….για μια χριστουγεννιάτικη γιορτή σε ένα παραμυθένιο τοπίο που ζωντανεύει στο πάρκο Ματσόπουλου. Οι αλευροποντικούληδες, τα ξωτικά, η σταρένια νεραϊδα και φυσικά ο Αι Βασίλης μας υποδέχονται και μας προσφέρουν χαμόγελα και στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

7

17

8

9

Γινόμαστε και πάλι παιδιά!!!!!

18

10

Τα πρώτα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό είναι πραγματικότητα και κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων….ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα!!!

image-890d7728093095d8ed64c182f97fd4cb8d2b7a784460fe549b3f445225ca2d40-V-768x1024    20151226_133354-600x1067

Αφήνωντας πίσω την όμορφη πόλη των Τρικάλων, μια τελευταία στάση για φώτο στο Κουρσούμ Τζαμί ξεχωριστό για τον μεγαλοπρεπή θόλο του και την αρχιτεκτονική του.

20150323_162646-800x450

Ήταν μια μικρή γεύση από τα Τρίκαλα, παρέλειψα σίγουρα πολλά. Γενικά, είναι ένας ανεξάντλητος νομός με απίστευτη φυσική ομορφιά που έχει να σου προσφέρει πολλά. Αξίζει να επισκεφτείτε τον τόπο όλες τις εποχές του χρόνου. Στο μέλλον σίγουρα θα επανέλθω σχετικά….